Schilderwerk

boven de waterlijn

De romp en opbouw kunnen in diverse verfsystemen gezet worden. Zo hebben wij hebben ons gespecialiseerd in het gebruik van International PerfectionPRO. Dit is een professionele 2 componenten aflak met een uitzonderlijke kleur en glansbehoud. Uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van andere gerenommeerde merken zoals Epifanes of de Ijssel.

Of het nu gaat om alleen het afspuiten van het onderwaterschip of schuren, kaal krabben, ontvetten en behandelen met een passend systeem geschikt voor onder water, epoxy of primer tot aan een nieuwe laag antifouling aanbrengen, wij behandelen het onderwaterschip met de juiste product systemen waarbij we voornamelijk gebruik maken van International Yachtpaint voor professioneel gebruik.

Schilderwerk

onder de waterlijn

Metaalbewerking

Specialist in aluminium, dat kunnen we na het bouwen van een aantal aluminium schepen wel zeggen. Aanpassingen aan uw schip zoals een aluminium dakopbouw of aanpassing behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook nieuwe zwemplateau’s maken of de bestaande verlengen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De mogelijkheden van scheepsbetimmering voor zowel het interieur als exterieur zijn zeer uitgebreid, of het nu gaat om een teakdek reparatie of volledig vervangen, nieuwe plafonds of vloeren, de kennis en ervaring is ruim aanwezig.

Timmerwerk

Motoren

Als service punt, specialist of dealer van merken zoals Volvo Penta, Yanmar, Vetus, Nanni, Cummins, Solé en John Deere beschikken we over ruime kennis en ervaring op dit vlak. Of het nu gaat om regulier onderhoud, storingen, schades of her-motorisering u bent bij ons aan het juiste adres.

Als dealer/service partner van oa. MasterVolt en Dometic hebben we ruime ervaring met alle voorkomende 12V/24V en 220V boordsystemen. Bij nieuwe installaties maar ook bij storing kunt u rekenen op deskundig advies, en uiteraard een scherpe aanbieding.
Vanaf 2020 zijn wij officieel dealer van Webasto. Webasto is voornamelijk bekend van de luchtkachels, maar levert ook uitgebreide oplossingen bij waterverwarming en airco van jachten. Om officieel dealer te worden hebben onze medewerkers de noodzakelijke trainingen gevolgd.
We beschikken over de juiste diagnose apparatuur en de meest voorkomende onderdelen. Verder kunt u bij ons terecht voor preventief onderhoud, het oplossen van storingen.

Scheeps Electro

Electronica

Op het gebied van navigatie en communicatie apparatuur vertegenwoordigen we de merken Garmin, Simrad, B&G en Raymarine. Voor de aanschaf van nieuwe apparatuur kunt u bij ons terecht voor een passend advies en bijbehorende aanbieding. Uiteraard verzorgen wij ook de inbouw graag voor u. Maar ook het gebied van service, en storingen bent u bij ons in vertrouwde handen. Als een van de weinige werven in Nederland hebben we gecertificeerde NMEA2000 installateurs in dienst. Ook het koppelen van oude en nieuwe apparatuur is iets wat we probleemloos voor u kunnen verzorgen.

Sinds eind 2011 is Mariteam Shipyard (HISWA) gecertificeerd om gaskeuringen aan boord van schepen uit te voeren. Het wordt geadviseerd om dit iedere 3 jaar te laten uitvoeren, en gezien onze ervaringen is dit geen overbodige luxe. Buiten het feit dat het een gerust gevoel geeft om uw installatie met enige regelmaat te laten keuren, is het voor de meeste verzekeringsmaatschappijen ook een eis.

Gaskeuringen

Tuigage

De mast en tuigage (staand en lopend want) zijn een belangrijk onderdeel van je zeiljacht. De mast en de stagen hebben grote krachten te verwerken. Daarom is het belangrijk de tuigage regelmatig te laten inspecteren op slijtage of corrosie. Bijvoorbeeld op het moment dat je boot de winterstalling in gaat.
Wij zijn een HISWA Erkend Jachtservicebedrijf en gebruiken hierbij de tuigagechecklist. Op die manier worden alle onderdelen nagelopen zodat er tijdens de mastinspectie niets vergeten wordt. Natuurlijk checken we ook de verstaging, de vallen en belangrijke bevestigingspunten. Een geoefend oog is belangrijk; een ogenschijnlijk geringe corrosie kan tot schade leiden.